БСП Перник: Защо сградата на бившата стоматология се продава от НАП, а не беше спасена от общината?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 352 | Брой коментари 0
09:32 16.08.2019

За втори път в рамките на по-малко от година НАП обявява сграда общинска собственост за публична продан, алармират от БСП Перник.

„ Първо беше сградата на Профилакториума, който благодарение на бързата реакция на народните представители от БСП бе спасен поне временно. Миналата седмица от обявление на НАП стана ясно, че на ред е сградата на бившата стоматология. Търгът е насрочен за 22 август при първоначална цена от 3 206 278 лв. През април сградата на стоматологията бе обявена за продан но по редица причини сделка нямаше. Една от тях е, може би че дълги години сградата не се поддържа и един общински актив, който можеше да носи печалба се превърна в бреме. 5 етажа с кабинети можеше да се оттадат под наем, да се използват за много и различни нужди, но сградата пустее и днес. Спомняте си, предполагам, че през 2010 г. имаше интерес към Стоматологията, но в последствие се отказа, защото мнозинството в Общинския съвет, в лицето на ГЕРБ, направи и невъзможното за да не се случи тази сделка.

 Публичната продажба на Стоматологията е само един от многото примери за управленската немощ на този кметски екип. Екип, който доказа, че не може да управлява не само общината но и общинската собственост. Екип, който вместо да се опита да печели от общинското собственост я разпродава и продължава да затъва в дългове. „ – пишат в позицията си от червената централа

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени