БСП Перник: Кметът Церовска незабавно да подаде оставка, управлението й е вредно за перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 844 | Брой коментари 0
14:16 14.11.2017

Две години е достатъчно време, за да може жителите на Перник да видят резултатите от управлението на ГЕРБ. За две години това, което постигнаха кметът Вяра Церовска и нейният екип е пагубно за гражданите по всички секторни политики в община Перник. Това, което виждаме е „провал след провал", коментираха от БСП Перник днес на нарочна пресконференция.

Социалистите акцентираха върху корупционните практики в общината, като дадоха за пример скандала с детска градина „Пролет", където кметът призна в национален ефир за договорки с Гьорева, която е председател на групата съветници на ПП ГЕРБ. От БСП Перник обявиха управлението на ПП ГЕРБ, като неморално, безпринципно и в постоянно нарушение на законите.

Агенция за държавна финансова инспекция е констатирала нарушение в 25 обществени поръчки в община Перник. Последното такова нарушение е обвяването на обществена поръчка на 31.10.2017г. за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми БЕЗ решение на Общинския съвет. Кметът задължително трябва да има решение на Общински съвет Перник преди да обяви процедура. В случая, г-жа Церовска и нейният екип са действали абсолютно в НАРУШЕНИЕ на закона. В престъпване на правното основание за това, а именно разпоредбата на чл 16в от Наредба №2 от 15.03.2002г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси и чл 5 от Регламент 1370, както и предложените указания на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Най-малкото можеше да отворят гугъл и да видят, че даже в съседната на Перник, София, Общинският съвет възлага на кмета да проведе обществена поръчка, съгласно тези правила, лаконично коментира председателят на БСП Перник Кирил Леонов.

До кога гражданите на Перник ще търпят това управление, което превърна общината в ЕТ? Управление без морал, без ценности и най-вече без да мислят за подобряването на условията за живот на перничани. Вредно управление за всеки един жител, каза още Леонов.

Окончателно ликвидиран тролейбусен транспорт и редица изговорени лъжи в медиите, вместо това, активите на дружеството се разпродадоха за жълти стотинки, а работниците до ден днешен чакат неизплатените си заплати, каза председателят на Областния съвет на БСП Валентин Петков. Той добави още, че управляващите продължават да неглижират проблема с транспорта до София, пред който ежедневно са изправени хиляди перничани. Той показа и снимки с пробити кофи за отпадъци, от сигнали на граждани, които ежедневно се оплакват от окаяното състояние на съдовете.

Десетки милиони левове са инвестирани за сепарираща инсталация на депото за твърди битови отпадъци. Тази сепарираща инсталация не работи, а в същото време се отделят по 2 млн. лева за нещо, което не работи, каза председателят на групата общински съветници на „БСП и коалиция" Петър Янков. Той добави още, че общинските търговски дружества умишлено се водят към фалит, вместо да се търсят начини и мерки за финансовото им стабилизиране.

В липса на адекватна реакция и пълно безразличие бяха обвинени общинарите и по темата с отровените кучета. Проблемът с бездомните кучета продължава да се неглижира и да се решава половинчато и то, само когато се създаде силно обществено недоволство. Остава открит и въпросът къде потъват парите от общинския бюджет, предвидени за обезпаразитяване, кастриране и приютяване на четириногите?

В оценката си за двугодишното управление на ГЕРБ, сме категорични, че община Перник се управлява в нарушение на законите на Република България, абсолютно безхаберно, в условията на провал във всяка една секторна политика. Това управление е вредно за гражданите и призоваваме кметът на Перник Вяра Церовска и отговорните за този провал да си подадат оставката незабавно. Призоваваме всеки един жител на града, бизнеса и останалите колеги от опозиционните партии също да ни подкрепят в исканията ни, казаха в заключение от БСП Перник.

 

 

 

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени