БСП избира между Йончева и Станишев с таен вот

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 251 | Брой коментари 0
09:09 17.03.2019

Националният съвет на БСП ще определи днес водача на листата с кандидати за евродепутати на изборите през май. Очаква се партийният лидер Корнелия Нинова да предложи непартиен кандидат - журналиста и депутат Елена Йончева, а вътрешната опозиция да издигне президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

В Националния съвет влизат 180 души, а вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова наброява около 50 от тях. Социалисти имат очаквания, че като бивш лидер на партията и бивш премиер Станишев ще консолидира по-голяма подкрепа, особено при таен вот.

Не бил изключен и друг сценарий - заради добрите си лични отношения и желание и на двамата кандидати да бъдат на избираеми места в листата единият да се откаже в полза на другия.

И Йончева, и Станишев имат много номинации от социалистите в страната. С номинации са и Корнелия Нинова, Деница Златева, Момчил Неков, Петър Курумбашев и др.

Националният съвет ще определи днес и местата на гражданската квота и коалиционните партньори в листата. Окончателната подредба ще бъде гласувана на 7 април./Фрогнюз

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени