БСП дари книги на пет читалища в община Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 242 | Брой коментари 0
14:13 01.12.2017

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков и председателят на ОбС на БСП – Радомир Георги Георгиев дариха книги на читалищните библиотеки в селата Прибой, Извор, Дебели лаг, Дрен  и Старо село.

„Читaлищата в селата винaги са имaливaжнapoля зa хopaтa. Tеoбoгaтявaткyлтypнияживoт, paзвивaтoбpaзoвaтeлна и родолюбива дейност“, казаха народните представители. Те добавиха, че до скоро библиотеките в малките населени места сякаш са били забравени, хората не са се възползвали от богатството на литературата в тях. „Виждаме, че това вече се променя, младите хора отново започнаха да четат, учениците прекарвайки летата си на село също взимат книги от библиотеките и това е радващо“, казаха още те .

„Дарявайки тези книги на читалищните библиотеки искаме да покажем, че те са ценни и нужни на обществото ни“, каза Валентин Петков и добави, че кампанията ще продължи и в другите общини от областта. „Развитието на културата в малките населени места в област Перник и поддържането на традициите е работа изключително на читалищата, за да продължат тази дейност, обаче е нужно да бъдат подпомагани“, добави още той.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени