mycomputer.BG

Британска фирма пусна на пазара първото биоразградимо фолио за храна

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 201 | Брой коментари 0
06:06 10.01.2021

Британската фирма за кухненски продукти "Лейкленд" пусна на пазара първото в страната биоразградимо прозрачно фолио за опаковане на храна, съобщи в. "Метро".

Производителите гарантират, че то може да се разгради по биологичен път само за 12 месеца. По този начин то няма да е голям замърсител за околната среда, каквото е традиционното пластмасово фолио за опаковане на сандвичи и други хранителни продукти.

Новият артикул е с фосилен произход, което означава, че спокойно може да бъде поставен в контейнер за компостиране и да бъде разграден.

Фолиото на "Лейкленд" е с перфорация на всеки 30 сантиметра, така че да може лесно да бъде късано на парчета, удобни за опаковане. Външната опаковка на продукта също е подходяща за рециклиране.

Проучвания установиха, че по време на локдауна, британските домакинства са станали много по-чувствителни по отношение на темите за опазването на околната среда. В този контекст новото фолио ще разполага с добра пазарна ниша, предричат експерти./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени