Браво! Всички престижни награди от международния турнир в София бяха спечелени от малките пернишки грации!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 141 | Брой коментари 0
07:55 03.04.2019

В тридневния международен  турнир за купа „Феникс“, който се проведе в почивните дни в зала „Арена Армеец“ в София, пернишките грации грабнаха всички възможни престижни награди.

При много оспорвана конкуренция златните момичета на Перник за пореден път доказаха, че са класа и се наредиха пред такива  столични отбори като Левски,Левски-Илияна,ЦСКА,Левски-Триадица. Пернишките грации показаха съвършенство, синхрон, блестящи композиции, техника и хъс за победа.

„Много съм доволна от децата  и от представянето им в зала „Арена Армеец“ в София. Турнирът беше на доста добро ниво, течеше бавно и без закъснения. Имаше страшно много деца, много участнички. За първи път  толкова много състезателки от  2011-та и 2012-та г. имаше  при  индивидуалистките. Бяха около 40 деца в тази възрастова група . Конкуренцията  беше наистина  голяма“, сподели треньорката на пернишките грации-Виктория Велинова. Тя заедно с другата треньорка  Мирослава Александрова са пуснали децата при индивидуалистките в различни категории.

 При  А и Б категория клубът стана първи при децата, родени през 2011-та година. На А категория Сияна Борисова стана първа ,на Б категория Маги Топалова взе златен медал, а Екатерина Георгиева се класира  шеста на С категория. Тя допусна груба грешка, която и костваше място в тройката, поясни Виктория Велинова.

„Ансамбъл 2011-та г. се класира първи. Този път беше безапелационно, защото децата играха като едно. Нямаше съмнения ,че ще бъдем първи. Ансамбъл  2010 и ансамбъл 2012 г. станаха трети. Ансамбъл 2008-ма г. след направените промени изиграха  съчетанието без грешка. За мен-трябваше да бъдем в тройката. Това е ново съчетание, от 5-тица го направихме на 4-рка и сменихме хореографията. С  колежката ми Мирослава Александрова видяхме, че сме на прав път“, сподели още Виктория Велинова.

При индивидуалистките 2007 г.  Б категория Моника Чапкънова стана четвърта в общото класиране и трета на въже. „При А категорията беше много силно състезанието. Там трябва още да работим с децата ,за да се наложим като отбор ,който се отличава с финес,,грация и прецизност при техническо изпълнение“, смятат от треньорския щаб на „СКХГ“Виктория“.

Калина Петрова и Елизабета Иванова се представиха много добре при децата,родени през   2006-та година. Бети Иванова стана шеста на многобой и зае четвърто място на бухалки. Калина Петрова  се класира  седма в многобоя, четвърта на топка и втора на лента. Много съм доволна от всички деца и се надявам все така упорито да работят, не скри задоволството си Велинова.

Похвали заслужават и гимнастичките, които за първи път участват индивидуално в турнири. Това са: Кайра Асенова-трето място, Виктория Николаева-второ място, Киара Онянова-второ място, Андреа Димитрова-трето място.

На пернишките златни момичета предстоят още състезания, като първото от тях ще бъде във Велико Търново на 7 и 8-ми април, следва Хасково – на 12 , 13, 14 април. От треньорския щаб се надяват малките грации да разгърнат качествата си и да покажат  истинските си възможности, за да се поздравят с нови успехи.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени