mycomputer.BG

Браво! Ученик на ПГИ – Перник бе номиниран в президентската инициатива за наградата „Джон Атанасов“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1722 | Брой коментари 0
18:20 09.10.2019

Лауреатът от последната Национална олимпиада по информационни технологии Адриан Росенов бе номиниран и присъства на официалната церемония на победителите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ 2019 г. Церемонията се състоя на 07.10.2019 г. в Гербовата зала в сградата на Президентската институция. Конкурсът отличава ежегодно млади учени в сферата на информационните технологии под егидата на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Възпитаникът на Професионална гимназия по икономика – гр. Перник участва в този конкурс в категория „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели”. Адриан се е класирал четири пъти за последните пет години за националния кръг на олимпиадата по ИТ. На тазгодишната национална олимпиада той стана Лауреат и заедно с Алекс Янев, ученик XI клас в специалност “Икономическа информатика”, завоюваха първото място в категория “Мултимедийни приложения” с проекта "60 метра под земята".

Това е поредно признание за младите информатици от Професионална гимназия по икономика – гр. Перник, които само за последната година спечелиха две първи, едно второ и едно четвърто място на Националната олимпиада по информационни технологии, водени от техния учител г-н Людмил Велинов.

Това е второ отличие за ученик на ПГИ – гр. Перник от конкурса „Джон Атанасов“, тъй като преди две години Веселин Николов бе лично поздравен за успехите си от олимпиадата по ИТ от Президента на Република България – г-н Румен Радев.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени