Браво перничани! Наши съграждани, живеещи в Чикаго се включиха в кампаниите в помощ на Кирчо и Ади!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1369 | Брой коментари 0
08:25 21.03.2018

Станалата традиционна Пернишка вечер в Чикаго, тази година премина под знака на съпричастността. Освен традиционната забава, перничани и приятели събраха средства за двама техни съграждани, нуждаещи се от лечение. На импровизиран търг, желаещите да помогнат на Ади и Кирчо имаха възможност да наддават за спортни артикули. Хората играха за календари на "Миньор" Чикаго, екип и шапки на "Миньор" Перник, шал от Сурва, юбилейна топка от 100-годишнината на Илинойската Щатска Асоциация по Футбол, както и боксови сувенирни ръкавици от Тервел и Кубрат Пулеви. Хубав жест направи домакинът - отец Грую Попцинков, който даде най-много за шапка на "Миньор" Перник, след което отново я върна да се разиграе на търга.

"Първоначално, със съпругата ми имахме план да направим викторина и игри. В последствие, моят приятел Ники направи предложение, чрез търг да съберем средства за нуждаещите се. Така, в последния момент сменихме програмата и се радвам, че хората откликнаха, за което им благодаря от сърце", коментира главният организатор на Пернишката вечер - Емил Миланов, който е и треньор на чикагския "Миньор".

Ето какво сподели и основателят на "Миньор" Чикаго - Николай Василев: "Моята съученичка Биляна Борисова, която организира двата благотворителни концерта и самата тя преди време бе диагностицирана с тази жестока болест; родителите на Жорко, които дариха пари за лечението на Йоли, Кирчо и Явор; хората от Батановци и Ярджиловци; родителите на Йоли, които пренасочиха събраните от нас пари към Ади - това са добрите дела, които ме трогват, от които взех пример и предложих да помогнем и ние с каквото можем. Молим се за оздравяването на всички".

Сумата в размер на 1766.50 лв. вече е предадена на Ади, лично от Биляна Борисова. Същата сума ще бъде дадена и на Кирил, в края на седмицата, когато се прибере от лечението си в Турция.

Всеки който има желание и възможност да дари средства, може да го направи чрез сметка в ОББ, BG62UBBS80021064348617, титуляр Адриан Юлианов Петков, основание "Въздух за Ади" или чрез PayPal: adrian_coli88@abv.bg https://www.paypal.me/AdrianPetkov88,               както и на: BG92UBBS80021067256040 - за Кирил Росенов Кирилов.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени