Браво деца! Малките пернишки грации обраха призовите места на Международния турнир в Стара Загора

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.04.2018 | Прочитания 1319 | Брой коментари 0
11:00 21.04.2018

Децата от СКХГ”Виктория”-Перник се завърнаха от международния турнир”Фея под липите” в Стара Загора,където завоюваха първите места и в индивидуалното класиране и при ансамблите.

Със заслуженото първо място се поздравиха малките пернишки грации от ансамбъл- 2010- Ванеса Дерлипанска, Кайра Асенова, Александра Йорданова, Божидара Шопова, Теодора Петрова и Карина Михова.  Пернишките гимнастички впечатлиха както журито,така и публиката със сложните и нестандартните си съчетания,прецизни изпълнения и артистичност. Ансамбъл 2008 г.се класира на второ място,а ансамбъл 2007-2006 г.на четвърто.Това също е много голямо постигжение при една оспорвана и много силна конкуренция от над 140 ансамбъла в това международно състезание.

При индивидуалните съчетания първо място и златен медал спечелиха Сияна Борисова,която вече е в по-горна категория и малката Кати  Георгиева в категория”Б”.

В турнира участваха гимнастички от 38 български клуба,четири от Молдова,Украйна и Гърция,както ипредставителки на Израел.Клубът по художествена гимнастика”Виктория”-Перник бе представен от 24 състезателки.В поредния 13-ти международен турнир „Фея под липите”премериха сили над 500 индивидуални състезателки и гимнастички от ансамблови съчетания.При много оспорваната конкуренция пернишкият клуб по художествена гимнастика”Виктория”се представи блестящо и завоюва най-престижните първи награди.

Златните момичета от Перник показаха на международния форум висока класа и сложни съчетания за възрастта си.За това говорят и медалите,които са оценка за професионализма на треньорките-Виктория Велинова и Албена Паунова и за неуморния труд на децата.За пореден път те заедно доказаха,че пернишките гимнастички са водещи в художствената гимнастика на България.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени