Lotus homes

Брат и сестра се намериха след половин век

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 444 | Брой коментари 0
11:29 06.06.2020

Брат и сестра от Ирландия се срещнаха за пръв път 50 години, след като били захвърлени като бебета от биологичната им майка, съобщи Daily Mail. Събирането им станало възможно благодарение на телевизионно шоу.

Дейвид МакБрайд и Хелън Уърд били подхвърлени деца. Били са намерени в чанти на карета, оставени на различни места.

МакБрайд за пръв разбрал, че е осиновен при навършването на 15 години, когато поискал да си извади свидетелство за раждане, за да постъпи в армията. Тогава баща му казал, че той е подхвърлено дете. „Собственичка на кола ме намерила на предната седалка. Тя ме завела у дома си, извикала съседка и се обадила на полицията. Откарали са ме в болница на Белфаст”, разказва той.

Уърд от детските си години е знаела, че е осиновена. На 18-годишна възраст тя заявила, че иска да научи повече за произхода си. Макар баща й да е бил против, тя започнала да търси истинския си произход. Уърд направила ДНК тест и публикувала данните си в онлайн база, за да намери кръвни роднини. Няколко месеца по-късно продуценти на телевизионно шоу качили в същата система ДНК-то на Дейвид и открили, че има съвпадения с Уърд.

С помощта на телевизионния екип братът и сестрата научили, че баща им бил управител на магазин в Дъблин. Той бил женен протестант и има още 14 деца. При това имал и продължителна връзка с майка им, която била католичка и 17 години по-млада от възлюбения си. В онези години такъв религиозен конфликт могъл да доведе до скандал, затова майката се отказала от своите деца. Други деца тя не е имала, нито пък се е омъжила след това. Баща им починал през 1993 година, а майката през 2017 година.

Дейвид и Хелън отишли на гроба на майка си и се свързали по телефона с трима от 14-те си братя и сестри. Двамата били щастливи да се срещнат. „Тръгнахме по един път, а сега сме на друг – опознаваме се един друг, запознаваме се и с нашето семейство”, резюмира МакБрайд./БГНЕС

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени