mycomputer.BG

Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 454 | Брой коментари 0
21:29 28.12.2019

От 52-ра година нищо не е пипано в Перник. Под 20 млн. лв. инвестиция няма да се размине. Ще трябват около 80 км тръби. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод бедственото положение в Перник по време на посещението си в Стара Загора.

Сиреч, няма по-млада от мен тръба в Перник, подчерта премиерът.

Той увери, че всички, които през годините са допринесли за това ще си понесат отговорността.

Когато говорехме за водните цикли колко са важни и да използваме европейските пари, имаше градове, които проспаха периода. А кметове, които не са пожелали да се включат в тези проекти, сега искат пари от държавния бюджет, по думите му.

Като имаше европейски пари тях ги мързеше, но ще се оправят, отбеляза Борисов.

Припомняме, че по-рано днес Мая Манолова отправи 10 въпроса към премиера по повод предложението му за създаване на едно ВиК дружество. Според гражданската платформа "Изправи се. БГ" това ще доведе до нов държавен монопол.

Преди това беше съобщено, че не е открита ешерихия коли във водата в Перник.  До момента Регионалната здравна инспекция е взела 13 проби от различни места в града, които показват чисти стойности.

Вчера, 27 декември стана ясно, че удължават с месец бедственото положение в Перник.   Главният прокурор Иван Гешев пък разпореди спецнадзор над разследването на водната криза в Перник./news.bg/

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени