Борисов, щабът и съветът с общо решение: Тестваме 1000 полицаи, шофьори на рейсове и линейки

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 179 | Брой коментари 0
00:57 27.03.2020

След няколко дни на словесни престрелки между Кризисния щаб и Медицинския съвет, премиерът Бойко Борисов ги събра при себе си в Министерския съвет, след което заедно излязоха с общо решение за скрининг за коронавирус. Единодушно е било решено да се тестват 1000 полицаи от КПП-та, шофьори от градския транспорт и на линейки, за да се направи снимка на изградения имунитет на обществото и на база на това да се изгради математически модел, който да ускори завръщането на активните хора на работа и в производството.

"1000 теста, бързи ще бъдат направени на полицаи, шофьори на автобуси, на линейки. Тези тестове в рамките на 10 минути показват дали е болен, или е преболедувал и има антитела. Това ще го направим, за да изработим математически модел и статистика колко от тях са прекарали вируса, колко са изработили антитела и колко са здрави", заяви премиерът. След две седмици или месец същата група хора ще бъдат отново тествани, за да се направи прогноза как се развива епидемията у нас - кога ще е пикът и платото. Борисов беше категоричен, че тестове няма да се купуват, ще се използват вече дарени.

"Безспорно всички са категорично съгласни, че мерките досега дават възможност да се движим по-плавно по кривата", заяви Борисов на брифинга в МС след онлайн заседанието на Европейския съвет./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени