Coca Cola

Борисов: С Гешев се разбрах да се размаже всичко, което цапа въздух, земя, вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 427 | Брой коментари 0
07:54 15.02.2020

С главния прокурор Иван Гешев се разбрахме да се смаже всичко живо, което цапа въздух, земя и вода. Така премиерът Бойко Борисов коментира от Мюнхен екопроблемите у нас.

„Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа“, обяви премиерът. Той коментира и въпроса на червения депутат Антон Кутев за подслушването на президента Румен Радев. „Той не познава закона. Това, че някой се е омазал, изведнъж мен ме замесват в тази работа. ДАНС, МВР работят по свои закони. Аз не само, че нямам достъп до СРС-тата, не само, че никой не ме пита, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда. Когато партията на Радев ме подслушваше в тоалетната, аз не обвиних никого, стисках зъби“, коментира Борисов и допълни, че е наредил на ГЕРБ думата „импийчмънт“ да не я произнасят. Премиерът изтъкна, че подобни скандали не влияят положително на страната ни.

Борисов коментира и призива на „Репортери без граница“ властите да спрат да сплашват журналистити, гарниран с няколко примера, най-пресният от които е свързан с изказване на зам.-председателя на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов. „Работя добре с „Репортери без граници“. Не считам, че Валери Симеонов може да говори по тази начин. Трябваше просто да се извини. Случва се да се изпусне някоя реплика. Една частна телевизия дали ще пусне нещо е тяхна работа, не наша. Зрителят е този, който определя дали да ги гледа или не. Съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща. Аз като нещо сгреша веднага се извинявам. Човешко е да се греши, човешко е да се извиниш“, заяви Борисов.

Относно предизвикателствата пред Европа той коментира, че основният проблем е миграцията. Борисов изтъкна повишаване на отбранителните способности на България, закупуването на нови самолети и реорганизацията на армията ни. От думите му стана ясно, че по време на събитията, част от Мюнхенската конференция, имало интерес към действията на държавата ни по отношение на някои руски дипломати. „Затвърдих позицията си, че съм против флотилия в Черно море. Мирът и разбирателството, енергийните проекти - от една страна правят страните зависими, но в същото време много ясноо трябва да се разграничат нещата, взаимните интереси и бизнеси за държавите трябва да се поддържат и да се спазват правилата, европейските ценности и да не се шпионства“, заяви премиерът./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени