Борисов: Промените в Наредба Н-18 няма да влязат без пълно одобрение от бизнеса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 325 | Брой коментари 0
13:49 12.02.2020

Докато не се постигне консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува – обърна се премиерът Бойко Борисов към финансовия министър Владислав Горанов.

Министър-председателят подчерта, че премахването на сивия сектор трябва да се случи, но това не трябва да се отрази на бизнеса.

„Когато те са убедени, тогава и аз ще съм убеден“, посочи Борисов.

 При среща на финансовия министър и с ресторантьори и хотелиери бе договорено промените в наредбата да бъдат отложени с шест месеца. Междувременно започнаха и дискусии между държавните институции и бизнеса за Наредба Н-18.

„Има още много работа по Наредба Н-18, но искам да уверя всички, които са заинтересовани от темата, че докато не достигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред“, увери Горанов.

Финансист номер 1 у нас подчерта, че в момента текат интензивните разговори за това къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът така, че да не се затруднява работата на малкия и средния бизнес./  tribune.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени