Борисов призна: Притеснен съм за мира

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 858 | Брой коментари 0
11:37 23.03.2018

„В момента сме във време много по-тежко от Студената война. Тогава имаше поне някакви правила, а сега отношението на всички е толкова рязко и твърдо, че не съм оптимист за мирното развиване на света“, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов. „В момента сме във време много по-тежко от Студената война.

Тогава имаше поне някакви правила, а сега отношението на всички е толкова рязко и твърдо, че не съм оптимист за мирното развиване на света“, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов. „Хубавото е, че ЕС и Великобритания показват, че са едно цяло и са неразривно свързани, въпреки Брекзита“, добави Борисов.

Той припомни думите на Тереза Мей, че има висок степен на вероятност Русия да стои зад отравянето на Сергей Скрипал и заяви, че очаква в следващите седмици доста висока степен на ескалация на напрежението, защото вече няколко държави искат да последват примера на Лондон, който изгони 23-ма дипломати на Москва от Обединеното кралство. Борисов поясни, че като се прибере веднага ще разговаря по темата с колегите си в България. „Очертава се много тежка да е срещата във Варна и всяка една държава декларира категорично, че каналите за диалог трябва да продължат.

Отношенията с Турция са крайни“, призна Борисов. Той напомни колко е важно да бъде отпуснат вторият транш за мигрантите на Турция и напомни ужасът, който е изживяла България с бежанците. „Изказвам наистина тревогата си, защото където и да стане война, България ще е потърпевшата“, каза още Бойко Борисов./Новини бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени