Борисов: През юли влизаме в чакалнята на еврозоната

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 194 | Брой коментари 0
08:06 22.02.2019

Сигурен съм, че през юли ще влезнем в чакалнята на еврозоната. Тази увереност изрази премиерът Бойко Борисов по време на 25-годишния юбилей на Фондация „Конрад Аденауер“ в България, съобщи “Фокус”.

Той обясни, че страната ще приключи годината с над 120 млрд. лв. БВП, а държавният дълг ще стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. „Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на „Конрад Аденауер“ каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП. Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, „Златен резерв“, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната”, каза Борисов. По думите му всичко това ще гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки, което ще бъде и образец как държава от Източна Европа може да бъде за пример.

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени