mycomputer.BG

Борисов посети „Пирогов“, видя новия ядрено-магнитен резонанс

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 174 | Брой коментари 0
16:56 05.05.2020

Премиерът Бойко Борисов посети спешната болница "Пирогов“, за да се запознае с ремонтите дейности и да види новия ядрено-магнитен резонанс.

Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов придружава министър-председателя по време на обиколката в болницата. Той показа на премиера новия ядрено-магнитен резонанс, който е закупен за нуждите на болницата.Спешната болница вече разполага с модерен 48-канален ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания. Той е на стойност 2,5 милиона лева и е закупен със средства, отпуснати от правителството през декември 2019 г.  В продължение на 15 години в "Пирогов" се използваше ядрено-магнитен резонанс под наем. "Само за месец през ядрено-магнитния разонанс са преминали 360 души", посочи шефът на "Пирогов".

„Пирогов“ има най-добрата и съвременна апаратура и най-добрите скенери, за да не се разкарват пациенти по различните отделения и болници.", посочи Борисов.

„Доволен съм от това, което видях. Целта беше да видим това, което сме санирали и построили, за да може да се работи на пълни обороти. Докторите прекрасно са се справили. Имат най-добрата и съвременна апаратура и най-добрите скенери. Така са конструирани, че да могат да работят ефективно без пациентите да се разкарват по различните отделения и болници“,

"Благодаря за всичко, което правите", каза премиера на медицинския персонал в най-голямата спешна болница. Той попита дали имат защитни облекла и съобщи, че е поръчал да им направят и защитни престилки.

"Добре са краката, но като не спортувам не е добре", отговори премиерът на въпрос на проф. Балтов за здравето му.

Министър-председателят Борисов инспектира също сградата на Клиниката по неврохирургия, в която е извършен ремонт на стойност 2 млн. лв., отпуснати от Фонд Енергийна ефективност. А с над 3 млн. лв. по линия на Фонд Джесика е купено оборудване като уникална за България невронавигация и нови операционни маси. Началникът на клиниката проф. Николай Габровски отбеляза, че модерната апаратура е на най-високо ниво, дава изключителни възможности и голяма технологична обезпеченост.

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов посочи, че с 500 000 лева, отпуснати от Министерството на здравеопазването, е извършен ремонт в лицево-челюстната хирургия. Това става възможно след като болницата по лицево-челюстна хирургия се влива в „Пирогов“ през ноември 2019 г. Така бе направено подобрение на сградния фонд, който не бе ремонтиран от години, казаха лекарите.

Борисов изтъкна, че в България всеки нуждаещ се пациент получава необходимите медицински грижи и подчерта, че именно по тази причина в момент на безпрецедентно предизвикателство като пандемията с COVID-19, много българи от чужбина са се върнали у нас, за да разчитат на нашата здравна система.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени