Lotus homes

Борисов отказа да приеме джиросаните му акции на "Левски

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 267 | Брой коментари 0
10:12 13.05.2020

Министър-председателят Бойко Борисов отказа да приеме мажоритарния пакет акции на ПФК "Левски" АД. Тази сутрин стана ясно, че 87% от акциите на футболния клуб са джиросани на името на премиера миналия петък (8 май).

С формалното предаване на папката с акциите беше ангажиран журналистът Сашо Диков, който малко преди 9:00 ч. се яви пред сградата на МС в София. След повече от половин час чакане пред вратата, той беше посрещнат от ръководителя на звеното за връзки с обществеността на кабинета Севделина Арнаудова и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Личният пиар на Борисов съобщи, че премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите, защото "намира това действие по прехвърляне за несериозно". След което Кралев заяви:

"Кабинетът смята, че това е опит да се политизира темата, което в случая е нередно. За да има прехвърляне на акции, трябва да има волеизявление от двете страни. Очевидно, от едната страна такова желание не е декларирано. Събитията не са предизвикани от държавата, а от собствениците на "Левски". Смятам, че е редно акциите да отидат в привържениците на "Левски", които нееднократно са заявявали, че искат да вземат съдбата на клуба в свои ръце."

Диков попита дали след като Борисов не желае да приеме акциите, не може той да остави папката в деловодството на МС и да получи входящ номер, че е предал пратката. Севделина Арнаудова му отговори, че това не е възможно, след което му заяви: "Може да вземете тези акции и да ги занесете в една друга балканска столица. Знаете много добре в коя."

"При това положение аз нямам друг избор освен да ги върна там, откъдето съм ги взел - в "Нове холдинг", беше първият коментар на изпратения като куриер Сашо Диков./Сега бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени