mycomputer.BG

Борисов обсъди с щаба българското лекарство за COVID-19

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 172 | Брой коментари 0
11:20 07.07.2020

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която беше обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщават от правителствената информационна служба.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и на щаба да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19, така че да разполагат с всичко необходимо – лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс.

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус, като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Министър Ананиев и НОЩ докладваха на премиера Борисов, че са дадени указания на областните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус.

„Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта“, подчерта министър-председателят Борисов.

В хода на срещата беше обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни, като Република Северна Македония, Сърбия, Косово и Турция./Профит бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени