Борисов: Ново затягане на мерките ще доведе до паника

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 173 | Брой коментари 0
16:51 19.06.2020

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов.

"Никога не сме казвали, че коронавирусът си е отишъл. Не сме ви подвеждали, че пандемията е отшумяла. Но към днешна дата смятам, че по никакъв начин не трябва да се паникьосваме, защото освен броя на заразените, се увеличава и броят на излекуваните", заяви Борисов на пресконференция след срещата. Той бе категоричен, че дори носенето на маски на повечето обществени места остава препоръчително.

"Не призовавам за по-строги мерки, а за по-голяма дисциплина. Ако сега започнем да затягаме мерки, това ще внесе паника и много по-голям риск за стопанския ни живот. Трябва просто да свикнем да живеем с това", заяви министър-председателят. И допълни: "Очакваме дълбока рецесия през есента и зимата. Икономиките не могат тръгнат. По-мощните заделят милиарди, но когато затънат, харчат повече".

Шефът на Александровска болница увери, че страната ни разполага с достатъчни количества от лекарствата, за които се смята, че влияят благоприятно на пациентите с коронавирус.

„Вирусът е омаломощен. В началото той беше изключително агресивен, с висока вирулентност. В момента тя е намаляла, т.е. тежестта на заболяванията, които предизвиква, имат по-малка сила. Той трябва да се приспособи към нас, приемниците. Т.е. – да не ни убива, за да продължи да съществува”, каза още проф. Ангелов./НОВА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени