Борисов: Готови сме за автомобилен завод, догодина ще имаме инвеститор

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 286 | Брой коментари 0
16:48 03.12.2019

„В началото започнахме да шием седалки, табла, впоследствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката и софтуера, хардуера“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на революционния 3D i-Cockpit, разработен от „Вистеон България“.

Премиерът отчете, че темповете, с които се развива автомобилния сектор у нас, са много добри и даде за пример новооткритите заводи за производство на автомобилни части и софтуер в Пловдив, Димитровград и Русе.

По думите му за ниските заплати сме си виновни ние, защото дълго време промотирахме България като най-евтината работна ръка. "Темповете, с които това се наваксва, са достатъчно добри. Усещате го по средните работни заплати за този бранш".

Борисов изтъкна и необходимостта от съвместната работа с университетите, за да има достатъчно квалифицирани инженери.

Той добави, че иновационният софтуер, представен днес, също е създаден от българи. „Вистеон Електроникс“ е водещият световен автомобилен доставчик на дигитални инструментални клъстери.

Развойният център на „Вистеон Електроникс“ в София е най-големият за компанията в света. В него работят над 800 инженери, които разработват високотехнологичен софтуер с технологии за автомобилите на утрешния ден.

Борисов съобщи, че в четвъртък у нас ще дойдат представители на оръжейни компании, за да се запознаят с потенциала за производството в страната.

Той коментира също, че сме готови за завод за автомобили. "Няколко са големите компании в момента, които се колебаят коя да дойде. Убеден съм, че догодина вече ще имаме такъв инвеститор".

Източник:Economy.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени