mycomputer.BG

Борисов е на крак в Перник, където трети ден екипи обследват течовете на вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2281 | Брой коментари 0
11:00 26.12.2019

Премиерът Бойко Борисов е в Перник, за да следи обследването за загуби на вода в общината. Това става ясно от видеовръзка на профила му в социалната мрежа Facebook.

Министър-председателят е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и от министъра на икономиката Емил Караниколов. На мястото е и областният управител на Перник Емил Костадинов, според когото проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година.

По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура. По този начин ще се отчитат оттоците и притоците на язовир "Студена". „Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, посочва той.

Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на мястото, които подпомагат процеса, тъй като ресурсът на местното дружество не достига. Очакват се и експерти от "Софийска вода" също да пристигнат по-късно.

Обследва се мрежата по Клон 2, става въпрос за участък от около 800 метра, в които се губят около 80 литра в секунда. В него няма доказани консуматори, затова се търсят къде са предполагаемите течове. Само за един месец са станали със 150 повече аварии, отколкото преди, заради амортизираното водоснабдяване и режима.

"На практика правим нова водопроводна система в движение", заяви премиерът.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени