Борисов: Даваме път на Северна Македония в ЕС, но да не се гаврят за наша сметка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 202 | Брой коментари 0
07:15 07.05.2020

Остро предупреждение към Република Северна Македония да не си прави предизборната кампания за наша сметка отправи българският премиер Бойко Борисов, след като съобщи, че срещата ЕС-Западни Балкани е дала път за нея и за Албания към ЕС. Предвижда се 3.3 млрд. евро незабавна подкрепа за здравните системи на Западните Балкани. За социално-икономическо възстановяване се предвижда пакет от 730 млн. евро и отделно 1.7 млн. евро на ЕЦБ за Западните Балкани.

Борисов обърна внимание на северномакедонците да не правят вътрешната си политика на наш гръб.

"ЕС напълно подкрепя обещанието към партньорите на Западните Балкани към приобщаващо сътрудничество. Много бях подкрепен от други колеги, защото изказах разбиране към нашите колеги, включително и за това, че са в предизборна кампания и патриотизмът им се отприщва, но там се правят недопустими изказвания“, отсече Борисов.

"Особено ме заболя от това, че България е фашистка държава, не е спасила македонските, а само българските евреи. Това е гавра с българския подвиг на българския народ, българската църква, на хората, които са лягали на релсите, за да не допуснат влаковете да напуснат България с над 50 000 евреи", посочи Борисов.

Попитан дали не е ли време да ударим по масата, премиерът Борисов посочи, "че ние сме в Европа и работим по документи".

"Ние нашата работа сме си я свършили, готови сме да помогнем, но сме и казали какви са нашите условия. То (влизането в ЕС) не е по желание, ако нещо не ти харесва - не го правиш, обясни Борисов и допълни, че най-братски съвет е дал на македонците да не поставят неизпълними условия и "да използват тази писта - един път им каца на рамото."

"Как да излезем и какво да кажем? Най-накрая да кажем, че сме македонци", попита Борисов./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени