Борецът Даниел Александров е спортист №1 на Перник за 2018 година!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1113 | Брой коментари 0
08:06 21.12.2018

Борецът Даниел Александров – е спортист номер 1 на Перник за 2018 година. Отличието му беше връчено от кмета на Общината Вяра Церовска на стилна церемония в театралния салон на Двореца на културата. За постиженията си през годината Даниел Александров беше класиран на челно място в специална анкета, в която участваха местните журналисти и спортните клубове. Победителят е състезател на СК „Миньор”. През тази година той завоюва 3-то място на Европейско първенство, 1-во място на Държавно лично първенство и 1-во място на Държавно лично отборно първенство.

Всички състезатели бяха приветствани от кмета Вяра Церовска.

"Перничани можем да се гордеем с многобройните си спортни школи, в които истинските герои на нашето време, рисуват бъдещето на Перник и България. Заедно през годината изживявахме с вас предстартовите трески, вълненията от успехите, които постигнахте. Общината освен, че изгради многофункционални спортни площадки, през тази година, започваме и ремонт на спортна зала "Дружба". Заедно с това ще направим ремонт и на спортния комплекс в Дивотино. Съвсем скоро ще направим волейболистите на Перник да получат една заслужена подкрепа от Общината", сподели с вълнение кметът.

Ето и останалите състезатели в топ 10 на пернишкия спорт според получените гласове:

2. Айк Мнацканян – борба класически стил

3. Веселин Георгиев – парапланеризъм

4. Николай Николов – ръгби

5. Василена Йорданова - таекуон-до ITF, кик бокс

6. Методи Методиев – волейбол

7. Оля Ковачева – сумо, джудо

8. Димитър Димитров – бокс

9. Михаела Стоянова – тенис на маса

10. Станислава Атанасова – сумо, джудо

Участие в награждаването на победителите взеха и заместник-кметовете на Община Перник Владислав Караилиев , Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов и секретарят Радослава Манова, както треньори и заслужили спортисти.

За отбор и треньор на годната бяха класирани РФК „Валяците“ и техният треньор Антонио Любенов. За най-добре представил се ученически отбор призът грабна ПГ по икономика, юноши 8-10 клас, тенис на маса.

На тържествената церемония бяха удостоени с плакети:

50 години джудо в Перник – на проф. Ангел Божичков

50 години джудо в Перник – на Светослав Велчев

50 години джудо в Перник – на СК „Кракра“

50 години джудо в Перник – на СК джудо и самбо „Перун“.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени