mycomputer.BG

Болниците се запасяват с предпазни средства за месеци напред

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 136 | Брой коментари 0
07:26 06.07.2020

От здравното министерство заявиха, че към момента всички болници в страната са снабдени с достатъчно количества лични предпазни средства, съобщава NOVA. От началото на извънредното положение до края на юни Министерството на здравеопазването е осигурило лични предпазни средства за близо 21 милиона лева. Тук влизат и парите от дарителската сметка, както и даренията в натура. А разпределението става благодарение на специално създадения логистично- координационен център, към който болниците и регионалните здравни инспекции могат да подават заявки.

След призива на болниците от началото на пандемията, проблемът със защитните облекла вече не е толкова голям. А самите лечебни заведения твърдят, че трупат консумативи за месеци напред

Според  премиера Борисов на дневен ред сега е подсилването на болниците и повече пари за борбата с COVID-19.  А въпреки наличните консумативи, болниците и сега не отказват дарения, за да са сигурни, че отделенията ще са достатъчно защитени. 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени