Боклукът на Кюстендил тръгва към сметищата на Перник или Самоков

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 299 | Брой коментари 0
12:51 02.01.2018

Табела със забрана за извозване на боклука и бариера за влизане на камиони със смет са поставени на градското сметище при кюстендилското село Радловци.

Така е спазено влязлото в сила от вчера изискване на Европейския съюз за затваряне на сметища, които не отговарят на екологичните изисквания. Сметосъбиране в първия работен ден на годината в Кюстендил обаче се прави по кварталите, а работници от екипите казаха, че отново ще ползват сметището в Радловци.

 Все още не е решено кой от вариантите по използването на 10-процентната квота на МОСВ за сметищата в Перник или Самоков ще бъде използван от община Кюстендил. И двете депа имат достатъчен капацитет и достатъчна квота да поемат отпадъка на общината, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

От община Невестино казаха, че ще използват досегашното си сметище още един месец, а след това - вероятно ще транспортират боклука си до депото в Самоков./Новини бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени