Бойко Борисов: При нов пик - затваряме всичко

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1827 | Брой коментари 0
17:52 06.05.2020

При нов пик на заразените - пак затваряме всичко", заяви премиерът Бойко Борисов пред медиите по време на посещението си в базата за военни обучения "Црънча". Той даде пример с квартал "Райна Княгиня" в Ямбол, където полиция и жандармерия са блокирали района заради бум на заразени.

"Ако не бяха тези безотоговорни хора, които се прибраха от Холандия, и с престъпно нехайство заразиха толкова хора, нямаше да имаме 69 случая, а щяхме да се движим пак между 20 и 30 на денонощие", посочи Борисов. Той отбеляза, че навръх днешния празник Европа регистрира антирекорд - 30 000 починали от коронавирус.

"Не сме избързали с разхлабването на мерките. Позволяваме само на открито хората да могат да поседнат, леко да тръгне и бизнесът. Много предприятия си работят, трябва обаче да въведат мерки за безопасност. Не сме направили нищо, което да промени рамките на карантината. Позволихме спорта на открито и планините, за да е наред психическото и физическото здраве на хората", обясни премиерът. 

Въпреки нищожните приходи в държавния бюджет, не сме съкратили нито един разход, особено от проектите за военните, заяви Борисов и честити празника на всички храбри българи, които спазват мерките за социална изолация. 

Относно базата в "Црънча" премиерът посочи: "Поискаха да им направим полигоните, да си провеждат стрелбите и ученията, без да вдигат шум, но както обикновено по български - после поискаха още да го разширим - и от 2,7 млн. лв. станаха 6 млн. лв. Надявам се другия път, като дойда, да ги няма тия пукнатини тук и да можем да поканим колегите от НАТО в една хубава база със съблекални, фитнеси и т.н.", каза още министър-председателят, а военнослужещите благодариха за модернизацията на своите части, която няма аналог в историята. 

Източик:kmeta.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени