mycomputer.BG

Бойко Борисов подкарал семейния "Москвич" на 12

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 665 | Брой коментари 0
14:39 23.08.2016

Далеч преди да влезе в политиката и животът му да поеме неподозирани посоки, днешният министър-председател Бойко Борисов е бил доста палаво хлапе! Като почти всички малки момченца обичал да помпа мускули, но и често правел такива бели, които оставяли следа в съзнанието както на родителите му, така на сестра му, която е с три години по-голяма от него.

„Беше наистина много палав хлапак. Още си спомням какво правеше с едно влакче в градината”, смее се д-р Красимира Иванова, която днес е един от един от най-опитните неонатолози в България.

Когато малкият Бойко Борисов бил на 2 годинки, взел едно от любимите си детски влакчета – и го посадил в земята. Мислел си, че и то, по подобие на зеленчуците и цветята в градината, ще израсне голямо от земята. Например – ще избуи като доматите на майка му Венета. Разбира се, докато осъзнал, че това няма как да се случи, вече бил смъмрен качествено.

Един път пък така преминал през засадена леха в градината, че я отъпкал като бизон. Не е ясно дали после е минал само с мъмрене – като след влакчето, по-вероятно е отнесъл не един или два звучни шамара за постъпката си. Самият Бойко Борисов преди време сам се хвалеше – как майка му навремето взела една тънка пръчка и го набила по краката за заслуги, както бил обут в къси панталонки.
Борисов е истински късметлия от малък. Сестра му Красимира признава, че понякога обичала да влиза в тона на белите му. Любопитен момент е, че Бойко Борисов от невръстно хлапе е знаел, че един ден ще бъде полицай. Кака му даже редовно му изрязвала от фолио шерифски значки: „От съвсем малък много обичаше да си играе на полицай. С гордост носеше детската звезда на шериф и се хвалеше с нея пред приятелите си”, споделя с усмивка д-р Иванова.
Първата учителка на Бойко Борисов всъщност е била неговата майка. Затова и в училище той често се обърквал как да я нарича. Казвал й ту „мамо”, ту „другарко”. Затова и днес подчертаното внимание и отношение на Борисов към проблемите на учители и преподаватели не е никак случайно:

„Моите уважения към българските учители, запознат съм с проблемите им от малък. Майка ми беше учителка и още тогава казваше, че заплатите са ниски, а по цял ден им се надува главата, защото децата са палави”, казва премиерът.

От баща си също научил много. Например – да кара автомобил едва на 12-годишна възраст! Но таткото на Бойко не го пускал сам с нея. Един ден обаче палавият тийнейджър решил да покара малко и сам.

Тръгнал със семейния оранжев “Москвич” и разчитал никой да не разбере. Не щеш ли обаче, както си джиткал доволен из Банкя, тогавашните милиционери го засекли и волността на хлапака моментално стигнала до ушите на баща му. Какво е станало след това, само Борисов си знае. Но е факт, че след този случай не се качил сам в колата до навършването на пълнолетие.

За периода в казармата на настоящия премиер пък научаваме интересни подробности от сестра му Красимира: „Беше доста придирчив към храната, да не кажа злояд и това пролича най-силно в казармата. Там храненето беше голям проблем. Изкара службата на малеби и шоколад.

Служеше в Плевен. Ходехме на виждане събота и неделя. Много ми тежеше, защото много плачех. Хем се радвах, че ще го видя, хем тъжах, че ще го оставим там, на плаца, далече от нас... Той просто болезнено ми липсваше. Когато се обърнех и го видех как стои на портала и ни гледа, сълзите ми рукваха. И плачех до София. Винаги ходехме аз, майка и татко. Но се наложи татко да отиде за две седмици да се лекува в Хисаря. И каза на мама:

„Ще издържиш. Като се върна, тогава ще отидем да видим Боби (така се обръщат към Борисов в семейството му, бел. ред).” Тя сякаш се примири. Беше жена домошар, никъде не ходеше без мъжа си. Но след ден-два идва при мен и казва: „Сънувах, че на брат ти му се хапва рибка. Шаранче”. Отидох на лекции, а като се върнах, още от вратата усетих - рибката се пече”.

Извън казармените страсти разбираме още, че Бойко Борисов обожава да пие турско кафе в джезве с леблебия. Никога не отказва шоколад, риба и доматена супа. Но начинът, по който яде пържени картофки, е повече от култов: „Нарязват се на малки кубчета като за мусака. Изпържват се в много олио до кафява коричка и се поставят в чинията на купчинка, върху която той изсипваше кисело мляко. Така му беше най-вкусно”, издава още сестра му.
Бойко Борисов сключва брак със Стела. И едва на 24 става баща. Стела, която по професия е лекар, го дарява с дъщеря, която кръщават на името на майката на Борисов – Венета. По стечение на обстоятелствата обаче, бракът им се разпада и всеки поема по своя път.
Интересна подробност е, че Бойко Борисов започва да се среща с Цветелина Бориславова, която е бивша съпруга на близкия му приятел Стефан Абаджиев. И почти като в латино сериал – Стефан пък все по-често започва да теши мъката си при бившата му съпруга Стела, като впоследствие двамата заминават за САЩ, където се и оженили. С тях заминава и дъщерята на Борисов.

В Щатите Венета Борисова завършва МИО, „Финанси” и „Бизнес администрация”. Върна се в България преди няколко години – за да започне работа в Министерство на финансите. Длъжността й тогава е предложена лично от Симеон Дянков, който обаче забравя да се посъветва за това с баща й – Бойко Борисов. И часове, след като той разбира за назначението, уволнява дъщеря си Венета и я изпраща отново в Щатите. Мотивите му – страхува се как ще реагира обществото, а и не иска да се шуми около личния живот на единственото му дете.
И действително – той държи Венета дълго време далеч от медийното внимание. Преди доста време се появи само един стар фотос на Венета и родителите на майка й. По-нови семейни снимки има отскоро – покрай раждането на внука на Борисов.
Още преди да се роди внучето на Борисов – в началото на тази година, той сподели, че много би искал да е момче. И желанието му се сбъдна. Новият член на фамилията гордо носи и името на дядо си: „Видях го за първи път, след като се чух с Венета по телефона и тя ми изпрати снимка на бебето”, сподели с вълнение тогава Борисов. И върна неусетно лентата назад:

„Спомням си, че когато Венета се роди, също исках да е момче, но бях много щастлив. Сдържан човек съм и единственото, което си казах и тогава, и сега, беше – дано всичко да е наред, да са живи и здрави. Това, което, предполагам, всеки си мисли в тези моменти. Кръстих дъщеря си на майка ми и се радвам, че сега и бащата на нейното дете също изяви желание внукът ми да се казва Бойко”.

Вече знаем и какви съвети ще дава Бойко Борисов на внука си – още отсега премиерът се е зарекъл да го насърчава да спортува и да учи езици.

„В съвременния глобален свят и едното, и другото, са важни, но за да бъде истински мъж, трябва да може да защити жената до себе си след време.

Така че в това отношение съм сигурен, че ще се опитам да му повлияя. Изтръпвам при мисълта как ще се развие неговото детство в България заради спекулациите, свързани с мен. Но най-много искам да е здрав”.

Малцина знаят, че Бойко Борисов е одобрил избраника на дъщеря си Иван още, когато бил малък, защото и двамата с дъщеря му израснали в Банкя. „Много искаха да кръстят детето на мен”, не крие радостта си Борисов. Пожелавайки им да си имат и още – за да ги кръстят и на родителите на Иван. За разлика от дядо си обаче, който се ражда цели 5 килограма, малкият Бойко се появил 3,6 килограма. „Той обаче, доколкото чувам от дъщеря ми, се очертава като доста лакомо бебе, затова се надявам да израсне голям юнак”.

Борисов обаче, не е от бащите или дядовците, които помагат в отглеждането на детето. Като почти всички мъже – и той таи притеснение в себе си да не обърка нещо. „Никога не съм участвал в тези процеси. Нито когато Венета беше малка, нито сега. Даже избягвам да го виждам, защото искам да поотрасне. Притеснявам се с тези грипове”, твърди премиерът. Но все пак пояснява: „Винаги съм бил много ангажиран, но в същото време съм бил много отговорен във всеки един момент и за възпитанието на дъщеря ми, и за образованието, за израстването й и неслучайно и до ден днешен тя изключително много ме обича, и е много привързана към мен. Човек като мен, с толкова много ангажименти през годините, не е от най-добрите родители, но когато е имала нужда, винаги съм бил насреща.

От много години тя живееше в Америка, но вече не иска да се връща там, иска да живее в България. По тази причина през последните повече от две години тя идва всяка вечер при мен да вечеряме заедно, да си говорим. Това ми дойде като истинска компенсация за времето, през което не бяхме заедно и не успявах да й отделя достатъчно внимание”, разкрива премиерът.Преди две години в документалния филм The silent angel, посветен на Дядо Добри – един от символите на доброта в България, светецът казва следното: „Бойко Борисов от дете е една Божа сила, която е непобедима. Харесам го, защото е Божи човек, добър човек. Той ще може да помогне на хората в България. Вечер, когато го дават по телевизията, го виждам как се кръсти, сякаш чрез Бог се кръсти”. /Блиц/

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени