mycomputer.BG

Бойко Борисов е под карантина, началникът на кабинета му е с COVID-19

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.07.2020 | Прочитания 651 | Брой коментари 0

Снимка:БГНЕС
12:06 24.07.2020

Началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева е с положителен тест за COVID-19. Премиерът е с отрицателен тест, но е поставен под карантина. Чака се втори отрицателен тест.

Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед, заявиха от правителствената пресслужба. Направен ѝ е и втори тест.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите.

Направени са тестове и на всички членове на делегацията, която бе в Брюксел за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз. Премиерът Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата.

Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му.

В понеделник, 20 юли, от правителствената пресслужба съобщиха, че са установени два случая на заразени с COVID-19 служители от администрацията на Министерския съвет, заради което сградата беше затворена на 21 юли за цялостна дезинфекция. Правителственото заседание на следващия ден пък се проведе чрез видеоконферентна връзка. Единствено Борисов и Кирил Ананиев, в онзи ден още здравен министър, бяха заедно.

Източник: БГНЕС

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени