mycomputer.BG

Близо 60 000 седмокласници се явяват на изпит по математика днес

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 223 | Брой коментари 0
08:25 17.06.2020

Близо 60 000 седмокласници, които трябва да се явят днес на национално външно оценяване по математика, ще работят по вариант I. Изпитът, който служи за вход за гимназия, ще започне в 9. 00 ч.

„Основната дезинфекция беше вчера следобед, днес само плотовете се дезинфекцират.”, обясни през бтв директорката на 35 СЕУ„Добри Войников“ Анна Калчев. Учениците влизат от два входа, ще им бъде измервана температурата, ще и бъде даван дезинфектант, те ще качват се по различни стълбища към изпитните зали. Там те трябва да бъдат по 10 в стая и трябва да поставят личните си вещи в прозрачен плик на чина. Директорката на столичното школо сподели, че седмокласниците са били спокойни по време на първия си изпит в понеделник. Калчева допълни, че ако някое дете има по-висока температура или не се почувства добре по време на изпита, ще бъде отведено в лекарския кабинет и там сестрата ще преценява какво да прави с него.

Изпитът ще бъде разделен на два модула. За първия учениците ще имат 60 минути, за да се справят с 20 задачи – 18 със структуриран отговор и 2 с кратък свободен. Във втория модул има 3 задачи с разширен свободен отговор, с които седмокласниците трябва да решат за 90 минути. От материала за изпита отпадат линейни неравенства с едно неизвестно и неравенства, свеждащи се към тях чрез еквивалентни преобразувания; неравенства между страни и ъгли в триъгълника; неравенство на триъгълника; моделиране с неравенства./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени