Бивша състезателка на тенис-клуб "Металик" жъне успехи в Америка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 822 | Брой коментари 0
08:31 21.03.2018

В 54-то издание на турнира по тенис на маса "St. Joseph Valley Open" в Саут Бенд, Индиана, САЩ, българката Мария Сиракова показа желязна психическа и физическа издръжливост. Тя победи с 3:2 гейма в драматичен финал Рик Грей, от силната школа на Университета Линденууд. 14-годишната Сиракова губеше с 2:0 гейма и падаше с 10:8 точки в третия. Родената в Чикаго тенисистка, успя да удържи два критични мач пойнта и да обърне мача в своя полза. Преди това, тя победи и в шестте си срещи с по 3:0 гейма само мъже.

Традиционният турнир по тенис на маса премина в два състезателни дни, в които Мария изигра общо 16 мача. През първия ден тя участва в 9 срещи, от ниво на състезателите с рейтинг 2000 и 2100. Тя постигна 7 победи и допусна само две загуби.

“Целта на първия ден беше да загрее за нейната дисциплина с рейтинг 1950. Тактиката се спази и тя триумфира с купата”, коментира помощник-треньорът Игор Фалчук от Украйна.

Мария Сиракова живя близо седем години в България. Тя започна да тренира тенис на маса в клуб "Металик" Перник, при треньорите Емил и Емилия Михайлови, които я накараха да заобича играта и й дадоха първите безценни уроци в спорта. В последствие се готви и в Пловдив. Тя и семейството й се завърнаха в Чикаго преди шест месеца. Мария стартира с треньора Фалчук, а вече от близо два месеца се готви в клуб "Experior", при най-добрия треньор и състезател в щата Илинойс - Ичи Жанг, родом от Китай. Още на второто състезание, Мария е направила добро впечатление на местната федерация и Американската младежка фондация по тенис на маса "YTTF" и предложи стипендия, която тя прие. И тук, отново българката е единственото момиче със стипендия, в компанията на пет момчета национали на САЩ.

Следващите състезания на Мария Сиракова са на 7 април в Аурора и 22 април във Вернон Хилс.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени