Биткойн поскъпна с близо 1000 долара за ден за нов ценови рекорд

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 254 | Брой коментари 0
16:52 02.11.2017

Криптовалутата биткойн записа нов ценови рекорд, след като добави близо 1000 долара само за ден.

По време на обедната търговия биткойн успя да пробие ниво от 7 000 долара за първи път в историята си, достигайки до рекордна цена от 7 355.35 долара, сочат данните на CoinDesk.

Виртуалната валута се търгуваше при цена от около 6 450 долара само ден по-рано, като за пореден път изненада с непредвидимата си волатилност инвеститори и анализатори. Благодарение на огромния скок, пазарната капитализация на биткойн достигна 120 млрд. долара.

Минути след поставения рекорд обаче, цената на криптовалутата падна рязко до ниво от около 6 800 долара, след което отново започна да флиртува с цена от 7 000 долара. 

Ако цената остане на това ниво, то денят няма да е на загуба, тъй като търговията днес стартира при цена от 6 750 долара.

Резкият скок в цената може да се обясни с новината, че до края на годината най-големият борсов оператор на деривативи CME Group Inc. планира да въведе търговия с биткойн фючърси до края на тази година.

Това е поредният пример, че големите финансови институции започват да поглеждат към криптопазара и внушителната доходност, която той предлага./ profit.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени