БГ студенти във Великобритания с 2-годишна виза за работа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 171 | Брой коментари 0
07:26 19.09.2019

Българските студенти, които ще започнат обучението си във Великобритания през учебната 2020/2021 г., ще могат да останат на Острова и да си търсят работа две години, след като завършат. Досега те имаха гарант за труд само за четири месеца, обясни Благовеста Евтимова от консултантска къща „Дарби“.

25% от всички бакалаври в Англия са от Европа, като за последните 5 години от България са над 6 000. Затова правителството запазва всички студентски правила и привилегии за целия период на обучение на всички, които ще продължат обучението си там. За тях има безплатно здравно обслужване, финансирането остава за целия период обучение. При въвеждането на миграционни визи след Брекзит университетите ще могат да издават писма на своите чуждестранни студенти, за да могат да влизат и излизат от Острова безпроблемно. „Интересът към Великобритания не е спадал, тъй като продължава да е страната с най-много програми на английски език“, заяви Евтимова. Британските университети са изготвили и класация за заплащането спрямо специалността и ВУЗ-а, който студентите са завършили. Една година след завършването най-доходоносни са специалностите бизнес и финанси, компютърни науки и право. Това важи обаче ако са възпитаници на Оксфорд, Кеймбридж или колеж Империал./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени