Без здравен паспорт за почивка в Гърция

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 369 | Брой коментари 0
08:43 06.05.2020

Туристите няма да имат нужда от здравен паспорт за почивка в Гърция, обяви Саввас Карафилидис, председател на Българо-гръцката търговско-промишлена палата в предаването „Референдум“ по БНТ. По думите му има желание от  България и Гърция да се споразумеят, за да няма карантина за туристите.

„Ситуацията след първия месец след отварянето на хотелите ще се наблюдава и ако е необходимо ще бъдат въведени допълнителни мерки“, каза още шефът на гръцката палата у нас. Припомняме, че гръцките власти обявиха през април, че за допускане на гости по суша, море и въздух  "здравните паспорти" са един от вариантите.

В Гърция хората  са доста уплашени и собствениците на хотели и вили се замислят дали да отворят.

Към момента 113 хотела са обявили фалити и още 3000 по цялата територия на страната може да не отворят. Това са основно по-малки хотели. В същото време очакваме да се повиши качеството на предлаганата услуга, за да привлекат повече туристи. Относно изискванията за дистанция, ако ресторантите са в хотелите ще трябва да намерят място извън тях за хранене. Ако не става, ще има рум сервиз. Това са само идеи като този месец, трябва да бъдат изяснени, заяви Карафилидис./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени