I-Study_school

Без тайни за банките – специални датчици ще ни разпознават в салоните

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 315 | Брой коментари 0
08:54 10.07.2019

Светът се променя с голяма скорост, големите компании и банките са в търсене на следващото "Голямо нещо", което ще ги изстреля пред конкуренцията. Така те ще бъдат сред предпочитаните партньори на клиента и "крачка напред, както се казва".

И всичко това се дължи на дигиталната ера. Именно и на това наблягат разработчиците, като една от целите им е въвеждането на специални датчици в банковите салони или на банкоматите, за да бъдем разпознати и така да се намалят злоупотребите.

Факт е, че уличните камери вече се ползват от полицията за разпознаване на криминални субекти, които се издирват. Но, за да се приведе една такава система за работа в банка, нещата не са толкова прости.

Лицевото разпознаване е обект на много дейности на службите, но когато се опира до разпознаване и идентификация, което е смисълът да се мисли за въвеждането в банките, нещата не са така прости. Едно е да следиш човек по лицево разпознаване, а друго да го персонализираш и валидираш, за да му позволиш да прави банкови операции.

Редица банки са обмисляли възможността за въвеждането на биометрични данни на клиентите си, но при този процес не трябва да се взимат прибързани решения. Въпросът е в това, че при мащабиране на колекцията от биометрични данни трябва да се обхване реално една цяла страна. Става въпрос за образи на лица и гласови записи, които се въвеждат с процеса на събиране и обработка на биометрични данни и изпращането им в Единната биометрична система (ЕВС). Проблемът с отклонение на биометричната проба може да покаже нарушение на процедурата по събиране на данните в офиса на банката.

Реално днес иновативни софтуерни решения ни позволяват да правим толкова много неща само с няколко докосвания на екрана на нашето смарт устройство. И това е голямо удобство. Потребителите се променят. Очакванията им да получават все по-модерни и надеждни услуги, които да удовлетворяват потребностите им, стават все по-високи

В наши дни основна мисия на всяка компания е да поставя своя клиент в центъра на своята комуникация и да му предлага продукти и услуги, персонализирани спрямо неговия профил. Банките също следят трендовете и се стараят да предоставят на своите клиенти продукти и услуги, които да бъдат на нужното ниво. Все повече модерни ATM устройства и цели обособени зони за "банково самообслужване" предлагат изпълнението на операции, които до съвсем скоро клиентите на банки са правили само на каса в банковия клон. Така че скоро можем да очакваме и пръстов четец на банкомата, а докато поставяме картата, камерата за лицево разпознаване вече ще ни е идентифицирала./Дир бг

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени