Без допълнителен отпуск за майки, гледали децата си в извънредното положение

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 125 | Брой коментари 0
07:24 18.06.2020

Към този момент кабинетът не предвижда да осигури допълнителен платен отпуск от 20 дни за родители, гледали децата си по време на извънредното положение у нас. Това стана ясно от думите на социалният министър по време на брифинг в Министерски съвет.

Сачева обясни, че правоимащи са около 700 хиляди работещи, а разходите ще надхвърлят 350 - 400 милиона лева.

Тя добави, че за работещите родители се предвиждат други мерки, като да се подобрят условията по отношение на кредитите за хората били е неплатен отпуск - до 4500 лева. Сачева обясни, че има и еднократна помощ от 375 лева за хората, които отново бяха в тази хипотеза.

Относно децата в училищна възраст социалният министър заяви, че от министерството на образованието са направили всичко възможно да се осигурят допълнително дейности по интереси, включително и през лятото. Тя добави, че и детските градини вече работят.

От думите и стана ясно, че социалното министерство също предвижда и услуги за децата със специални образователни потребности тези с увреждания./ offnews.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени