Бебе в Китай се роди четири години след смъртта на родителите си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 534 | Брой коментари 0
15:21 12.04.2018

В Китай се роди бебе четири години след като родителите му са загинали в автомобилна катастрофа.

За случая предават китайски медии, цитирани от Би Би Си.

Родителите на детето са починали при катастрофата през 2013 г., като по-рано са замразили свои ембриони с надеждата да имат бебе чрез инвитро оплождане.

След инцидента техните родители - бабите и дядовците, са завели дълга съдебна битка да им бъде позволено да използват ембрионите за създаване на бебе. Те са я спечелили и тяхното внуче е било родено от жена, която го е износила, през декември 2017 г. Сурогатната майка е от Лаос, посочва The Beijing News.

Казусът е бил правен прецедент в Китай. Бабите и дядовците са преминали през тежка съдебна битка, последвана от други технически обстоятелства, усложняващи случая.

По време на съдебното дело ембрионите са били съхранявани в болница в град Нанкин. Процедурата за оплождане обаче е била направена в Лаос, защото сурогатното майчинство е забранено със закон в Китай. Превозването на ембрионите в подходяща среда и закарването им до болница в Лаос е било истинско предизвикателство за бабите и дядовците, след като нито една авиокомпания не е приела да качи този специфичен товар. Превозът е станал с автомобил.

Макар че зачеването е било направено в Лаос, бебето все пак е било родено в Китай. Сурогатната майка е пътувала с туристическа виза.

За да се докаже родственост, бабите и дядовците са дали кръвни проби и ДНК в Китай, с което е било удостоверено, че те са родители на двамата починали родители на детето, които от своя страна са били китайски граждани и следователно и бебето е такъв.

То е здраво момче на име Тиантиан./ manager.bg

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени