mycomputer.BG

БЧК Перник раздава хранителните продукти по оперативната програма

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 502 | Брой коментари 0
07:20 19.12.2019

Червеният кръст в Перник  започна раздаването на  хранителни продукти от първа необходимост , които са осигурени по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане. Директорът на областното ръководство на Червения кръст Наташа Минева поясни, че тази година раздаването на хранителните продукти в областта започна първо от по-малките общини. Това се е наложило, тъй като настъпва зимата, която понякога поставя на изпитание не само доброволците от Българския червен кръст, но и хората в отдалечените села, каквито са в община Трън, при пътуването до града.

В Радомир организацията е много добра и вече всички села получиха помощите. Повече от една трета от правоимащите от град Радомир също вече са си получили полагащите им се продукти. Смятам, че тази година много по-бързо ще стане раздаването на продуктите”, заяви Минева. Тя подчерта, че неоценима помощ при раздаването на продуктите са оказали кметовете на населените места. Бързо са раздадени продуктите в кварталите „Църква” и „Калкас” и в селата Мещица и Черна гора. Много добра организация е създадена и в Батановци, Драгичево и Дивотино.

 Наташа Минева допълни, че имащите право на помощи ще могат да си ги получат в работни дни, с изключение на 31 декември. Пунктът в Перник ще бъде отворен от 10 до 16 часа до 17 януари. В кв. „Църква” от 12 до 16 часа до 10 януари В останалите общини в областта раздаването ще продължи: в Радомир до 23.12.2019 г; в Земен до 27.12.2019 г; в Трън до 30.12.2019 г; в Брезник до 30.12.2019 г и в Ковачевци до 30.12.2019 г.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени