BBC: Българи въртят международна мрежа за кучешки боеве

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 179 | Брой коментари 0
07:44 15.02.2019

Разследване на Би Би Си разкрива международна мрежа за кучешки боеве, организирана от българин. Той продавал кучета-убийци за по 3 хил. евро. Четериногите са доставяни в поне 29 страни по цял свят.

Разкритията били направени със съдействието на неправителствената организация „Лига срещу жестоките спортове“ и частни детективи.

Установен е основният организатор на мрежата – Ивайло Николов от Русе, собственик на развъдник за питбули и на фирма за превоз на животни. Той е свързан с компания, която купува, продава и транспортира кучета по целия свят, съобщи Нова телевизия.

Балканите се превръщат в център на Европа за организиране на кучешки боеве, се твърди в материала.

Разследващите под прикритие дори успяват да поръчат питбул с високи бойни качества от Молдова, който срещу 3000 евро трябва да им бъде доставен в България с издаден от български ветеринарен лекар паспорт. Според разследващите Николов е доставял животни в поне 29 страни по цял свят – от Виетнам, Непал, Пакистан и Близкия изток, до Западна Европа и САЩ. В репортажа са показани и кадри от бой между питбули, в който ясно се чува българска реч.

Ивайло Николов документирал работата си и във фейсбук. От „Лига срещу жестоките спортове“ видели постове, които водели до улики срещу българина. Така например, на една от снимките се вижда, че той транспортира кучета, които не са просто домашни любимци. Друг фотос показва ранени животни. В постове на Николов са използвани термини, които обикновено се употрябват при бовете между кучета.

Журналистите успяват да си уредят среща с Иво в заведение в Букурещ, където научават, че неговият контакт в Молдова е държавен ветеринар и може да уреди необходимите документи за безпроблемното транспортиране на кучето.

Когато излиза от заведението, журналистите открито се конфронтират с Иво с въпроси за нелегалните кучешки борби, на които той отказва да отговори и бяга. Няколко дни по-късно профилът му във фейсбук е изтрит./Монитор

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени