Бащата на битото от акушерка бебе: Бесен съм на себе си, че не можах да защитя детето

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1042 | Брой коментари 0
17:01 18.06.2019

"Бесен съм най-много на себе си, че не можах да защитя детето си. Ако не даваме медикаменти на Никол, тя прави гърчове, но с хапчетата се уврежда черния дроб, бъбреци, яйчници", разказа бащата на битото от акушерка пеленаче през 2015 г. пред Софийския апелативен съд, цитиран от вестник "24 часа".

Чакат се пледоарии по делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Делото срещу Емилия Ковачева, която е осъдена на 18 г. затвор, приключи на втора инстанция. Трима съдии обявиха, че ще се произнесат по делото в срок. На практика това означава, че магистратите или ще потвърдят присъдата на акушерката, или ще върнат делото на долната инстанция за ново разглеждане, но тя няма да бъде оправдана.

Семейството на Никол поиска по-тежка присъда за акушерката с мотиви, че тя е нанесла катастрофални за развитието на детето щети.

В съда отново се чуха фактите около случая - 4-дневното дете е получило 11 удара с юмрук в главата и тялото за четири минути. След това било притискано в легълцето му. Детето е могло да получи много по-рано помощ, каза адвокатката на родителите на Никол.

"Съжалявам за случилото се", бяха думите на подсъдимата.

Тя поиска да бъде оправдана или поне присъдата й да е по-лека, тъй като имала възрастни родители и деца./ topnovini.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени