Барби с хиджаб и рапира излиза на пазара

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 249 | Брой коментари 0
08:26 15.11.2017

Кукла Барби, която носи хиджаб и рапира, ще бъде пусната в продажба през идната година. Вдъхновение за новата серия кукли е американската шампионка по фехтовка Ибтихадж Мухамад. Новината бе обявена по време на церемонията за наградата „Жени на годината“ на популярно списание.

Ибтихадж Мухамад е първата американка, която се е състезавала с хиджаб. „Гордея се, че малките момичета ще могат да играят с Барби, което носи хиджаб. Това ми беше детска мечта“, сподели спортистката.

Създателите на новата Барби смятат, че по този начин ще удовлетворят потребностите на момичетата, които носят хиджаб, и се чувстват подтиснати от това, че няма кукли, на които да се оприличават.

На пазара миналата година излезе и Барби с пухкави форми, а вдъхновението за нея е пищната красавица Ашли Греъм. Красивата брюнетка стана изключително популярна с това, че разчупи стереотипите за красиво женско тяло.

Компанията, която разпространява най-известните кукли в света, работи по най-различни колекции, за да направят марката по-популярна. Печалбите за последните месеци са по-малки със 6% спрямо същия период на миналата година./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени