mycomputer.BG

Българските учители не са скучни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 303 | Брой коментари 0
07:55 29.05.2020

 

Часовникът бавно отмерва времето, учениците са привели глави над отпечатания тест, а учителят зорко бди да не се преписва и ако някой се опита, да го накаже с двойка.

За мнозина това е позната картина на българското училище, а и немалко хора до ден-днешен възприемат по този начин образа на учителя. А не трябва да е така. Кой каза, че днешните учители са закостенели и скучни?

Да си учител, е една от най-старите и може би трудните професии.

В условията на извънредно положение на много родители се наложи “да влязат в обувките” на учителите и да усетят сложността, динамиката и отговорността на работата им. Въпреки предизвикателствата на професията всяка година българските училища отварят врати и дават възможност на учениците да учат, да се развиват, да мечтаят и да бъдат каквито са мечтали да станат.

 А преподавателите - духовити, самоотвержени, посветени на знанието, са винаги готови да подадат ръка. Загрижени и внимателни, българските учители се променят и развиват заедно със своите ученици, защото те са тяхната мисия.

За да покаже различното, ново и истинско лице на съвременния учител, издателство КЛЕТ България засне обикновени преподаватели от различни училища. Дигиталната епоха нахлу за миг, но това не ги уплаши, а напротив, накара ги да намерят нови и различни начини да изпълняват работата си. Видеото разкрива колко интересни и забавни могат да бъдат часовете по немски и английски на г-жа Августина Давчева и г-н Александър Чакмаков, дори и виртуално. Пък и кой скучен учител би преподавал ръченица онлайн? Така г-жа Росица Василева разнообразява часовете по физическо възпитание на своите любими ученици

Да, учителите на България са сърцати, всеотдайни и не се страхуват да се раздават за своите възпитаници като за свои деца.

Пред нас са няколко кратки мига от съвременната история на българския учител. Несъмнено всеки от нас пази свой личен спомен за незабравим учител, направил часовете по-различни, забавни и неусетни. Нека си спомним за тях и да споделим историите им. Защото учителите на България не са скучни, напротив - те са хората, които ни показват, че можем да бъдем такива, каквито искаме, и сега е моментът да им благодарим за това./Actualno.com

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени