Българка в екипа на "Ню Йорк таймс", взел Пулицър за разследване за руските тайни служби

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 132 | Брой коментари 0
08:38 06.05.2020

Българки журналист е част от екипа, направил разследването за действията на руските тайни служби по света, което донесе награда “Пулицър” за международна журналистика на Ню Йорк Таймс.

Вестник “Ню Йорк Таймс” спечели най-много награди тази тази година. Изданието бе отличено с общо три “Пулицър”а: в категорията за разследваща журналистика бе отличена поредицата на Браън Розентал, посветена на условията, в които работят таксиметровите шофьори в Ню Йорк, много от които са били принудени да сключат заеми при заробващи условия; в категорията най-добра коментарна рубрика наградата отиде при Никол Хана-Джоунс за есето ѝ “1619”, посветено на робството и на приноса на чернокожите за американската история; а в категорията “международна журналистика” победител е екипът, разработил поредицата “Скритата война на Путин”, посветена на действията на руските тайни служби в няколко държави по света – Украйна, Мадагаскар, България, Либия, Централноафриканската република. Част от този екип е и Боряна Джамбазова, която е журналист на свободна практика и е сътрудничила на изданието за разследването на  българска територия.

През декември миналата година “Ню Йорк Таймс” пише за връзката на руските тайни служби с опита за отравяне на българския бизнесмен Емилиян Гебрев. Автор на материала е журналистът Майкъл Шуорц./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени