Българка оглави европейската статистическа служба

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 206 | Брой коментари 0
14:54 21.02.2018

Мариана Коцева оглави европейската статистическа служба "Евростат". Тя бе представена днес като новия генерален директор службата. От юли 2012 г. тя е заместник генерален директор на "Евростат" в Люксембург. Коцева е първата българка, назначена за генерален директор в европейска структура. Тя е и първата жена, начело на европейската статистическа служба Евростат. С почти шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като генерален секретар, а след това и председател на Националния статистически институт у нас, Коцева притежава всички необходими умения и опит за новата си позиция, отбелязва ЕК.

Още една българка поема висш пост в Брюксел. Андрияна Сукова е първият български представител, който става заместник генерален директор на генерална дирекция в Европейската комисия, съобщи днес институцията. Еврокомисарят Гюнтер Йотингер коментира, че е време 11 години след приемането на България в ЕС българин да поеме подобна отговорност.

Сукова ще работи в генералната дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване". От август 2010 г. тя е директор в генерална дирекция "Заетост". Сукова работи в генерална дирекция "Заетост" повече от седем години, особено в областта на наблюдението и изпълнението на програми по Европейския социален фонд. Тя е бивш заместник-министър на земеделието и член на кабинета на бившия комисар по защита на потребителите Меглена Кунева.

Източник:Manager.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени