mycomputer.BG

България сред страните, където се говори най-добър английски език

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 256 | Брой коментари 0
14:25 09.12.2019

В наши дни английският се е превърнал в нещо, което лесно може да бъде определено като общ език за международната общност.

Приблизително 1.5 млрд. души по света говорят английски, което го прави най-често използвания език в света.

Голяма част от горепосочената цифра се дължи на хора, при които английският е втори език, а за стотици милиони души по света той се пада трети или четвърти език.

Според проучване на международната образователна компания EF Education First, Холандия е страната, където се говори най-добър английски език в света, когато говорим за дестинации, в които този език не е майчин.

Проучването English Proficiency Index се базира на онлайн тестове попълнени от 2.3 млн. доброволци по света, като според него холандците владеят най-добре английски.

Швеция заема второто място с оценка от 68.74 точки от максимланите 100, докато Норвегия е поставена на третата позиция с оценка от 67.93 точки.

Според проучването, България се нарежда сред държавите, където се говори най-добре английски език. Страната ни има оценка от 58.97 точки, което ни поставя в горните 25% на изследването или на 24-о място от общо 100 страни. България попада сред държавите, в които нивото на английския, практикуван от населението, е на високо ниво. Това е втората най-добра група, като първата група носи етикета „много високо” ниво. 

Проучването посочва, че английският е най-разпространеният чужд език, които се изучава от населението по света.

В същото време, практикуването на повече от един език не е особено популярно в САЩ, показва различно изследване на Pew Research Center . Анализът разкрива, че към края на миналата 2018 година едва 20% от учениците в САЩ изучават чужд език.

Проучването на EF Education First показва, че страните в Европа, където се говори най-добре английски, са предимно скандинавските държави и страните от Централна и Източна Европа.

Западна Европа изостава назад, докато най-лош английски се говори в Африка./профит бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени