Coca Cola

България е 3-тата най-пренаселена топ дестинация за туристите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 135 | Брой коментари 0
09:22 27.08.2019

България се нарежда 3-та в топ 10 на най-хубавите, но и най-пренаселените дестинации за туристи. Така ни подрежда в своя класация новинарският сайт thetravel.com.

В списъка са включени 10 от най-популярните световни дестинации за туристи, подходящи както за пътуване със семейството или приятелите, така и за соло приключения. От сайта обаче предупреждават, че тези дестинации са и много пренаселени, което може да развали преживяването. На последно място е Китай, който привлича с богата си история и културно наследство. Със замърсения въздух в градовете, смогът и високите цени той отблъсква и не е подходящ за тези, които не обичат тълпите. Следват Майорка и Исландия, коя от коя с по-впечатляваща природа. Тя обаче може да е опасна заради малките планински пътеки, които трудно побират много хора, а шумните тийнейджъри лесно могат да развалят следобедната ни дрямка на плажа. Швейцария и Холандия, по-точно Амстердам, са следващите дестинации, обвинени в пренаселеност.

„За много други страни, Амстердам е столицата на разврата“,пишат в сайта. Друг недостатък е и миризмата на марихуана, която за неопитните може да е доста неприятна. Минусът на Швейцария пък са високите цени, както и навалиците в магазините. Мароко и Франция са последни в челната 5-ца като и в двете страни предупреждават за мними търговци, които се опитват да продадат своите стоки на туристите. Трета е

България, която сайтът рекламира като една от най-евтините дестинации в Европа.

„Въпреки това, един от най-големите проблеми с България е транспортът – няма да можете да се придвижвате толкова лесно наоколо, защото трамваите и другите превозни средства в градския транспорт имат проблеми като дълги закъснения“. Туристите трябва да внимават и за крадци и мними търговци. След нас е САЩ, където много трябва добре да подбираме какви разходи и за какво ще ги правим. Първа в класацията е Австрия, която безспорно е красива, но и опасна, тъй като често се случват инциденти в планините, а и винаги има опасност от лавини. В момента има и епидемия от болести, пренасяни от кърлежите. Ако решим да не ходим пеша из гората, а да използваме собствен транспорт за придвижване, то трябва да знаем, че правилата за шофиране са много сложни./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени