България да не бави приема на бежанци, настоява еврокомисар

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 308 | Брой коментари 0
08:40 17.05.2017

Призовавам Словакия и България да спрат да налагат стриктни и субективни предпочитания за релокация от Италия. Това заяви еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, цитиран от кореспондента на БНР в Брюксел.

Той предупреди страната ни да не бави процедурите по прием на бежанци по задължителната ни квота от Италия.

Европейската комисия прие 12 доклад за напредъка по схемите на ЕС за спешно преместване и презаселване.

Еврокомисарят по миграцията отправи призив и към Полша и Унгария веднага да започнат да приемат мигранти. Той изтъкна, че те не са приели нито един човек, който се нуждае от международна закрила.

Кореспондентът на националното радио припомня, че досега българските власти изтъкваха бавните проверки за сигурност на кандидатите за убежище, както и че много от мигрантите в Италия не искат да идват у нас.

Като друг аргумент се изтъква, че сред пристигналите в Италия трудно се намират отговарящи на условията за бежански статут.

Правителството ни е поело ангажимент за настаняването на 471 бежанци от Италия. На практика обаче у нас не е пристигнал нито един. Това показва доклад на Европейската комисия. По квотата си сме приели 29 бежанци от Гърция. Обещаните места са 831.

През есента на тази година изтича срокът за изпълнението на квотната система./news.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени