Българите не искат предсрочни избори, Борисов пръв сред политическите лидери

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 941 | Брой коментари 0
16:08 19.07.2018

Мнозинството от българите са на мнение, че предсрочни парламентарни избори не се необходими. Това показват данните от изследване на „Тренд” по поръчка на вестник „24 часа”.

Тези, които не искат избори сега, са 54 на сто. Тези, които искат предсрочен вот, са 30 на сто.

Това, което добавят социолозите, е, че повечето от привържениците на БСП са на мнение, че са необходими предсрочни парламентарни избори. 

Не се наблюдава съществена динамика и в отношението на българите към основните партийни лидери. Бойко Борисов остава с най-високи стойности на положително отношение - 39%. Следван от Красимир Каракачанов -36% и Корнелия Нинова -28%.

Обратно, политиците с най-голямо отрицателно отношение към тях са лидерът на ДПС - Мустафа Карадайъ, Волен Сидеров и Валери Симеонов, макар че за Симеонов социолозите казват, че пред последните месеци е успял да покачи положителното отношение към себе си.

Повечето от анкетираните са оптимисти за бъдещето на страната. Песимистите са с 8% по-малко.

Малко над 40 на сто от анкетираните не очакват промяна в икономическото положение на страната в следващата година. 28% пък смятат, че ситуацията ще се подобри.

Близо половината посочват, че не очакват промяна в жизнения си стандарт в идната година, а 26% очакват да се подобри.        

Източник:Factor.bg                                                             

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени