Българин впечатли американски мултимилионери със свое изобретение

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 328 | Брой коментари 0
17:02 09.02.2018

История за една осъществена американска мечта. 19-годишен български студент впечатли финансовите акули в риалити формата на ABC “Shark tank”. Tова е предаване, в което предприемачи показват идеите си, а американски мултимилионери решават дали да инвестират в тях.

 На 28-ми януари, 2018 бе излъчен епизод на популярното телевизионно шоу “Shark Tank” по ABC, в който нашият сънародник Мартин Димитров успя да сключи изгодна сделка с трима от инвеститорите във връзка със своя патентован продукт „SnapClips“.

Ето какво сподели младият български бизнесмен за в. „България СЕГА“: В училище ни поставиха задачата да намерим десет проблема и тяхното решение. Все още мислейки се запътих за следващия си час в спортния салон, където трябваше да вдигам щанги. Тогава забелязах щипките за тежести (Spring weight collars), повечето от които бяха изпочупени и лежаха разпръснати на земята.

Самия им дизайн също беше лош и неудобен. Тогава си помислих, че трябва да има по-добър начин за направата им и в съзнанието ми изскочиха популярните преди години увивни гривни за ръка (Snap bracelets), които с лек удар по ръката от разпънато положение се навиват около китката ти. Осенен от зародилата се идея, поръчах 50 бройки от гривната по eBay. Те пристигнаха с украси на сърца, Спайдърмен и др., затова ми се наложи да махна декоративното им фолио и да използвам само сърцевината, която всъщност е основния продукт.

Взех пет и ги залепих наедно, след което отдолу ги напръсках с Plasti Dip – това е като гума в спрей, за да може да се държи на самата щанга. След това реших да изпробвам дали приложението на идеята ми е толкова добро, колкото самата нея.

Оказа се, че тези пет слепени гривни издържат около 200 паунда тежест, при това само от едната страна на щангата.  Имахме две години за метода „проба-грешка“, минавайки през различни образци и модели, докато достигнем продукта в днешния му вид.

Мой приятел-ментор, който притежава компания с почти $10 милиона оборот,  ми каза: Ако се явиш в шоуто “Shark Tank” съм сигурен, че ще те вземат.

 Съгласих се и се явих на следващия кастинг, който се оказа последен за сезона и се проведе в Бостън, Масачузетс. Резултатът от участието е сключена сделка с 3 акули - световно известния милиардер Марк Кюбан, Алекс Родригес и Лори Грейнър. Сделката е за $150 хил. за 30% от компанията./Новини бг

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени