Back to school2

Българин нарисува официалния плакат на Metallica

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 107 | Брой коментари 0
10:07 22.08.2019

Отново българска следа в актуалното турне на метъл бащите Metallica. Родният артист Дидо Пешев е бил поканен да нарисува официалния принт плакат за концерта на звездите във Варшава, който се състоя снощи.

За това се похвали самият той във Фейсбук, като пусна и снимка с творението си. „Приятели, това е много специално и наистина лично за мен. Благодарен съм за всеки момент като този, защото не се случва всеки ден. Щастлив съм и да го споделя с вас.

Тази вечер могъщите Metallica ще свирят пред 70 000 души във Варшава (б.а. публикацията е от деня на концерта), а аз имах честа да бъда поканен да нарисувам официалния принт постер за концерта написа художника с душа на музикант, който е и една от движещите сили на блус бандата Them Frequencies. „Докато рисувах сякаш бях на скоростно влакче, което ме носеше из спомените ми от преди много години, откъдето могат да се проследят корените на общата ми история с Metallica“, разказва още талантът, който развива и магазин за авторски дрехи и изкуство Bare Hands Society в София.

Върху плаката е изобразен полски хусар (в средата на 17 век са били смятани за най-добре подготвената кавалерийска част). Под съзвездието „Орион“ (както са казва и емблематичния инструментал на Metallica), флагът на хусаря отдава почит на едноименния шедьовър на бандата, който навършва 28 години този месец.

Постерът е с размери 18 на 24 инча и можеше да бъде закупен от официалния мърчандайз щанд на снощния концерт на бандата на националния стадион във Варшава, част от турнето WorldWired 2019. Ще бъдат отпечатани и малък брой плакати с номерация, които ще бъдат пуснати в продажба в магазина на Дидо Пешев.

Благодаря на групата, че ми се довери и на мърчандайз компанията за професионалното изпълнение на проекта написа в заключение авторът на плаката./Монитор бг

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени